HOT HATHA YOGA

 

Een zachte vorm van yoga waarbij rust centraal staat. De nadruk ligt tijdens de les op het ervaren van het moment. Stressvermindering, meer energie en flexibiliteit zijn slechts enkele van de vele positieve effecten van deze vorm van yoga. 

Yoga is een oefening van "zijn". Het is niet moeilijk, niet iets wat je moet beheersen. Het is eerder een ophouden met kunnen, proberen en controleren. 

Door stil te staan, wordt je je bewuster van wat er speelt en van de keuzes die je te maken hebt. Om nieuwe keuzes te maken, moet je eerst kunnen loslaten.

Het is de kunst om de verbinding met je lichaam die je tijdens de les maakt, bij je te houden als je de deur weer uit stapt.

Iedereen is welkom om mee te doen.

 

VINYASA YOGA

 

Een dynamische krachtige yogavorm, waarin een serie asana’s (houdingen) wordt uitgevoerd op het ritme van de adem. De bewegingen gaan vloeiend in elkaar over. De synchronisatie van adem en beweging -karakteristiek voor deze yogavorm- heet Vinyasa en creëert een flow: zo wordt je yogabeoefening ook gelijk een meditatie in beweging.

Je leert ontspanning in je inspanning te vinden en bewegen vanuit een krachtige basis. Je ervaart inspanning, ontspanning en verstilling. Het lichaam wordt soepel en sterk en de geest komt tot rust. Warmte en energie wordt opgewekt in het lichaam, spieren en organen ontgift. In tegenstelling tot hot yoga wordt de hitte van binnenuit gecreëerd. Na de les voel je je energiek en kalm.

Vaak wordt er met muziek gewerkt maar volledige stilte komt ook voor. Meditatie en savasana (eindontspanning) zijn vaste lesonderdelen.

 

 

 

 

HOT YOGA

 

Een intensieve yoga les waarbij de zaal wordt verwarmd tot ongeveer 32 grade  dmv infra rood panelen. Dit zorgt ervoor dat je objecten in de ruimte worden verwarmd, waardoor je de warmte goed kunt verdragen tijdens de intensieve yoga houdingen.

Deze les draagt bij aan het afvallen, het verbeteren van je ademhaling en het werkt als detox, doordat je veel afvalstoffen zult gaan afvoeren. En als laatste... je voelt je ontzettend HAPPY na een Hot Yoga les!

 

Draag luchtige kleding, bij voorkeur een korte broek en t-shirt of top zonder  mouwen. Drink gedurende dag veel water op de dag dat je een Hot Yoga les gaat volgen en eet op z'n laatst 2 uur van tevoren.

 

 

 

 

 

 

 

 Namasté

 

 

 

Voor tijden en dagen klik op het Lesrooster

In de zomermaanden bekijken we per week het weer, bij mooi weer worden de lessen buiten gegeven in Oostvoorne.

 

Aanmelden